Omgeving / Buurtbewoners

(In Dutch)

Geachte buurtbewoners,

Op donderdag 18 juli, vrijdag 19 juli, zaterdag 20 juli en zondag 21 juli 2024 vindt in recreatiegebied Geestmerambacht het muziekfestival Liquicity voor de zesde keer plaats. De buurtbrief kunt u hier inzien.

Met vriendelijke groet,

Liquicity Festival

Publieksparticipatie

Wij houden het Geestmerambacht schoon in samenwerking met Psyclean, onze eco-vrijwilligers en door de participatie van de bezoekers.

Hardcups

Liquicity Festival werkt sinds 2017 met een statiegeldsysteem voor flessen en bekers. Hierdoor is er minder afval tijdens en na het evenement.

Eco Programma

Dit jaar werkt Liquicity Festival met een ‘Eco Programma’, waarbij bezoekers worden beloond als ze een positieve bijdrage leveren aan het terrein.

Sociale participatie

Stichting Moving Stones

Bezoekers kunnen hun camping spullen te doneren aan Stichting Moving Stones, een hulporganisatie die spullen verzamelt voor daklozen, mensen op de vlucht, en anderen die hulp nodig hebben.

Uganda on Wheels Foundation

Petflessen die op de camping achterblijven worden opgehaald door de Uganda on Wheels Foundation, die de gehandicapte en kansarme kinderen in Buswale (Uganda) helpt.

Grijs water

Op Liquicity wordt 100% van het douchewater hergebruikt voor het doorspoelen van toiletten. Hierdoor wordt kostbaar en schaars drinkwater bespaard.

Toegankelijkheid

Liquicity wil toegankelijk zijn voor iedereen! Via dit formulier kunnen bezoekers zich melden met een speciale behoefte zodat wij met een op maat gemaakte oplossing komen.

Jongeren en Asielzoekers

Liquicity heeft tickets beschikbaar gesteld voor jongeren uit de buurt in samenwerking met Stichting MET, en voor asielzoekers in samenwerking met AZC Heerhugowaard & Transferium.

Veiligheid

Veiligheid is ons hoogste goed, lees hier meer over ons Safety beleid. Daarnaast bezoekt 1 op de 6 bezoekers Liquicity Festival alleen (“Solo Travelers“), iets waar wij erg trots op zijn!

Manifest Duurzaamheid

Liquicity (Festival) kenmerkt zich door haar hoge mate van publieksparticipatie en het positieve, sociale karakter waarin haar bezoekers en omgeving een belangrijke rol spelen. Liquicity voelt een hoge mate van verantwoordelijkheid voor het welzijn van haar bezoekers en omgeving. Graag laat Liquicity het terrein waar ze het festival organiseert een stukje mooier achter. Dit doen we samen met onze bezoekers, crew, artiesten en leveranciers.

Missie

Duurzaamheid, zowel ecologisch als sociaal, is dan ook al vanaf het begin een belangrijk speerpunt binnen de organisatie. Zo zijn er de afgelopen jaren mooie stappen gezet op het gebied van onder andere grondstoffen (festival en camping), energie en sociale thema’s.

Visie

Liquicity gelooft dat iedereen zijn steentje gaat bijdragen aan een groenere en socialere wereld en ook wij zetten ons daarvoor in. Liquicity heeft doelen gedefinieerd op gebied van energie, materiaal, eten & drinken, mobiliteit, inclusie & diversiteit. Al met al gaat Liquicity voor een positieve bijdrage aan de omgeving. Stap voor stap zullen we zorgen dat we deze doelstellingen bereiken.

Waarom Liquicity Festival wil bewegen naar meer duurzaamheid

  • Liquicity wil met alle positiviteit van het festival geen negatief effect hebben op de ecologie en omgeving, en wil niet vervuilender zijn dan nodig.
  • Liquicity wil voor haar jonge publiek ook in de verre toekomst een festival organiseren.
  • Liquicity wil met het festival een voorbeeld zijn en verbinding maken met haar bezoekers, de gemeente en festivals in de regio.
  • Liquicity wil van waarde zijn voor mensen met beperkte financiële middelen, vluchtelingen, en bezoekers die in hun eentje naar het festival (willen) komen.
  • Liquicity wil voorlopen op regelgeving en als proeftuin voor beleid fungeren

Thema’s & Doelstellingen (2023-2025)

  • Energie: volledig gebruik van duurzame energiebronnen
  • Materiaal: wegwerp plastic vrij en restafval tot het minimum beperkt.
  • Eten & drinken: gehele menu voor crew vegetarisch met een sterke voorkeur voor lokale producten
  • Mobiliteit: klimaatneutrale reis- (& compensatie) mogelijkheden
  • Inclusie & Diversiteit: divers, inclusief & toegankelijk evenement waar iedereen zich welkom voelt